خاصیت مفید و درمانی هلو

معرفی میوه هلو

در این مقاله قصد داریم در مورد ۱۳ خاصیت مفید و درمانی هلو صحبت کنیم. هلو از میوه های تابستانی و متعلق به خانواده ‌ی رزاسه است. سطح بیرونی آن پرز مانند است و گوشت داخلی آن تقریباً ۸۷ درصد آب دارد. این میوه خوش عطر طعم شیرین و ترش دارد انواع مختلف هلو در سراسر جهان رشد می کند و دارای رنگ های متفاوتی هستند. میوه هلو از اردیبهشت ماه تا آبان قابل دسترسی است.

هلو ( peach ) حاوی بسیاری از مواد مغذی است که برای عملکرد سالم بدن حیاتی هستند. این میوه منبغ غنی از انواع مختلف ویتامین A ، B1 ، B2 ، B3 ، B6 ، C ، K  بتاکاروتن، فولات و اسید پانتوتنیک است. این میوه‌ سرشار از مواد معدنی غنی مانند کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، منگنز، فسفر، روی و مس است. هلو کم کالری است، هیچ گونه چربی اشباع شده یا کلسترول ندارد و منبع خوبی از فیبر غذایی دارد.

۱.مفید برای حضم غذا

هلو به‌دلیل دارا بودن ویژگی‌های قلیایی و فیبر، در سلامت دستگاه گوارش را تأثیر زیادی دارد. فیبر رژیمی در هلو، آب را جذب و از اختلال‌های معده مانند یبوست، اسهال، زخم‌ معده، ورم معده و جنبش‌های نامنظم روده جلوگیری می‌کند. هلو همچنین در پاک‌سازی و حذف سموم از روده‌ها مؤثر بوده و جلوی اختلال‌های مختلف شکمی، مانند سرطان معده را می‌گیرد. این میوه به‌دلیل داشتن ویژگی‌های ملین بودن، می‌تواند در حل سنگ‌ کلیه و مثانه، مؤثر باشد.

۲. خاصیت سم‌زدایی از بدن

هلو برای پاک‌سازی و سم زدایی بدن مفید است و می‌تواند سموم مضر را از کبد و کلیه‌ها خارج کند. عصاره‌‌ی هلو می‌تواند اثرات محافظتی روی کبد داشته باشد و در درمان سمی بودن کبد ناشی از بیماری‌هایی مانند میگرن، سل و دیابت مؤثر باشد. هلو در بیشتر کشورها، در تولید محصولات سم‌زدایی مانند انواع چای‌های سم‌زدا، کاربرد دارد.

۳. خاصیت هلو در کاهش وزن

میزان کالری و چربی موجود در هلو بسیار پایین است که مناسب برای کاهش وزن می باشد و به دلیل داشتن قند طبیعی باعث افزایش سطح انسولین و قند خون نمی شود. بنابراین مصرف این میوه باعث سوزاندن چربی های اضافی بدن می شود. همچنین ترکیبات فنلی موجود در هلو دارای خاصیت ضد التهابی و ضد چاقی هستند.

خاصیت مفید و درمانی هلو

۴. خاصیت هلو در حفظ سلامت دندان ها و استخوان ها

فسفر زیاد موجود در هلو به همراه کلسیوم باعث تقویت استخوان و دندان می شود و بافت های مختلف بدن را ترمیم می کند و از بروز بیماری هایی نظیر پوکی استخوان جلوگیری می کند. مصرف مواد غذایی سرشار از فسفر همچون هلو با بازسازی املاح موجود در بدن سبب استحکام استخوان ها می شود و کلسیوم آن به تقویت استخوان های فک و لثه ها کمک می کند.

۵. خاصیت هلو در سلامتی قلب

ترکیبات فنولی در میوه‌ی هلو سبب کاهش کلسترول بد خون می شود و در مقابل کلسترول خوب خون را افزایش می دهد و مصرف کننده ی این میوه را از ابتلا به بیماری های قلبی دور نگه می دارد. و همچنین به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ویتامین E از لخته شدن رگ های خونی جلوگیری می کند.

۶. محافظت از بدن در برابر کم خونی

توصیه کارشناسان سلامت به کسانی که به کم‌خونی و فقر آهن مبتلا هستند، این است که مصرف غذاهای غنی از آهن مانند هلو را در رژیم غذایی‌شان افزایش دهند. آهن به افزایش تولید هموگلوبین کمک می‌کند، در نتیجه کم‌خونی را به حداقل می‌رساند. هلو همچنین میزان بالایی از ویتامین C دارد که کمک می‌کند بدن‌ در جذب آهن بهتر عمل کند.

خاصیت مفید و درمانی هلو

۷. تقویت سیستم ایمنی بدن

هلو سرشار است از اسید آسکوربیک (ویتامین C) و روی که به عملکرد طبیعی بدن و حفظ سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. روی و ویتامین c دارای خواص التیام ‌بخش زخم و آنتی‌اکسیدان هستند که در مبارزه با عفونت و کاهش شیوع و شدت بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی، مالاریا، ذات‌الریه و اسهال کمک می‌کنند.

۸. ارتقاء سلامت چشم ها

هلو غنی از بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود. بتاکاروتن نقش مهمی در سالم نگه داشتن قوه‌ی بینایی دارد و مانع از تضعیف بینایی می‌شود. بنابراین مصرف هلو یک روش عالی برای حفظ و ارتقای سطح کاروتن برای سلامت چشم هاست. مواد موجود در هلو نظیر کاروتنوئیدهای لوتئین و زآگزانتین در ارتباط با شیوع آب مروارید مفید و مؤثر می باشد.

۹. خاصیت ضد پیری هلو

هلو منبع روی است، عنصری که خواص ضد پیری دارد. و ویتامین c موجود در هلو که آنتی اکسیدان قوی می باشد روند پیری را کند می کند و چین و چروک ها راکاهش می دهد. از هلو به عنوان ماسک پیری در جوانسازی پوست استفاده می شود.

۱۰. مراقبت از پوست

ویتامین C موجود در هلو از بدن در برابر عفونت و رادیکال های آزاد و اشعه‌ی فرابنفش محافظت می کند و سبب حفظ سلامت پوست می شود. ویتامین ها و مواد معدنی موجود در هلو پوست را مرطوب می کند و سلول های مرده روی آن را از بین می برد و پوست را احیا می کند و آنتی اکسیدان های هلو در رفع لکه های پوستی مؤثر می باشد. همچنین جوشانده این میوه برای استفاده در آفتاب سوختگی بدن بسیار تأثیرگزار است.

۱۱. جلوگیری از بروز سرطان پوست

هلو به علت داشتن سلنیوم که در مقابله با رادیکال های آزاد بدن مؤثر است از ابتلا به بیماری سرطان پوست جلوگیری می کند و همچنین احتمال ابتلا به دیگر سرطان ها را نیز کاهش می دهد.

۱۲. جلوگیری از بروز اختلالات عصبی

طبق تحقیقات انجام شده عصاره‌ی هلو اثرات مفیدی بر روی سیستم کولینرژیک مرکزی که سیستم انتقال دهنده‌ی عصبی می باشد و پشتیبا ن حافظه و یادگیری می باشد دارد. مواد موجود در هلو از انحطاط سیستم کولینرژیک جلوگیری می‌کنند و مانع از ابتلا به اختلالات مختلفی از جمله بیماری آلزایمر می‌شوند.

۱۳. تأثیر هلو بر روی مو

 میوه‌ی هلو انواع مواد مغذی لازم برای رسیدن به فلیکول ها را دارد که برای موها مفید است و همچنین این میوه حاوی آنتی اکسیدان ها و ویتامین های مختلفی است که از ریزش موها جلوگیری میکند. هلو در انواع مختلف ماسک مو به کار می رود که اثر پاک کنندگی پوست سر و نرم و براق کنندگی مو ها را دارد.

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره فرایند تولید کنسانتره میوه جات می توانید به وب سایت تارانوش بخش مقالات مراجعه کنید.

مطالب پیشنهادی

هنوز دیدگاهی ارسال نشده است!


دیدگاه خود را وارد نمایید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *